ga naar de navigatie ga naar de inhoud

Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt e ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.

Een site over Vlaamse overheidscommunicatie
 

Graag uw tips: wat zijn essentiële sites of nieuwbrieven?

Vraagteken uitroepteken in Comic Sans font, puntgrootte 256. Linkt naar https://creativemarket.com/blog/2014/05/14/is-comic-sans-easier-for-dyslexic-users-to-read

Er zijn zo van die sites of blogs waarvan je bij vrijwel elk artikel denkt: dàt zou ik moeten sharen met de collega's "in het vak", of daar zou ik iets mee kunnen doen op deze blog ... maar al die url's of artikels delen heeft natuurlijk weinig zin. Het betreft eenvoudigweg essentiële bronnen die u net zo goed zelf kunt raadplegen via uw RSS-feed, of opslaan in de bladwijzermap die u met regelmaat raadpleegt. Daar hopen we ook op, want het ontbreekt ons steeds vaker aan tijd om artikels te schrijven, wegens andere prioriteiten. Maar om u niet in de kou te laten staan, lijsten we u graag enkele basics, op. Wat zijn de uwe ?

Enkele absoluut essentiële sites en platformen - grasduin er zeker 's in!

Gesloten platformen (enkel voor Vlaamse ambtenaren):

Zijn er belangrijke basics die we over het hoofd zagen? Deel ze met ons via het commentaarveld hieronder a.u.b. (Klik op de titel van dit artikel en ga naar het reactieveld onderaan.)


Pagina afdrukkenTip een collega over deze pagina
Gepubliceerd op 8 maart 2016. Laatst gewijzigd op 18 november 2016

Discussie

10 april 2017Henk-Jan de Meer De website van de Digitale Herrieschopper: https://www.digitaleherrieschopper.nl/nieuws/
18 november 2016P. Vandenberghe, redactieBedankt Fabian! (Uw originele reactie dateerde van 2016-09-23 maar door een of andere editing glitch in iPublish is de datum veranderd in 2016-11-18 wellicht als gevolg van mijn antwoord.)
18 november 2016Fabian Desmicht, Schrijf.beBedankt dat u Schrijf.be hebt opgenomen in uw lijst! Dat waarderen we enorm.

We sturen elke maand een e-nieuwsbrief de wereld in: www.schrijf.be/nieuwsbrief. Die helpt iedereen die professioneel communiceert met één genuanceerde tip. Over een specifiek tekstgenre, over argumentatie, over beeldspraak, ...

Al die tips staan netjes gebundeld op www.schrijftips.be. Op onze blog (www.schrijf.be/blog) publiceren we dan weer over de taalactualiteit - denk aan de Week van de Geletterdheid - en onze passie voor heldere teksten. Inspiratie in overvloed!
6 mei 2016P. Vandenberghe, redactieBedankt Hans! Ik zag al meteen een handvol blogposts die me deden glimlachen. Geweldige blogpost, bijvoorbeeld, over wetenschappelijke posters - http://thefloorisyours.be/blog/maak-mooie-wetenschappelijke-posters/ - en heerlijke templatesuggestie op http://thefloorisyours.be/blog/templates/ ;-)
6 mei 2016Hans Van de Water, The Floor is YoursTips voor presentaties op www.thefloorisyours.be. De blog richt zich in de eerste plaats naar onderzoekers, maar eigenlijk zijn de tips nuttig voor iedereen die een complexe boodschap moet presenteren.

(Alle reacties zullen met de naam van de afzender gepubliceerd worden)

:


: